Οικοτεχνία παραγωγής τυροκομικών ειδών

Η ιστορία της Φάρμας Αρκαδιανός ξεκινάει κάπου το 1980 όταν στην περιοχή Λατζιμά Μυλοποτάμου Ρεθύμνου ο Γιάννης Αρκαδιανός μαζί με τον πάτερα του ξεκινούν να βοσκούν λίγα πρόβατα. Το άρμεγμα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας δηλαδή τα χέρια τους και το γάλα που παράγουν τα ζώα τους το πουλούν σε μεγάλους γαλατάδες. Φαντάζει άπιαστο όνειρο ότι 40 χρονιά μετά η Φάρμα Αρκαδιανός θα αποτελεί μία οργανωμένη φάρμα, με μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων, σύγχρονα μηχανήματα για την εκτροφή τους καθώς και με μία ολοκληρωμένη μονάδα παράγωγης α΄ ποιότητας και γεύσης τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Από το 2019 ο Μιχάλης Αρκαδιανός, γιος του Γιάννη, αναλαμβάνει να συνεχίσει και να εξελίξει την κληρονομία που είχαν δημιουργήσει ο πατέρας και ο πάππους του. Με επιστημονική κατάρτιση, νέες ιδέες, όραμα, έρευνα και μεράκι ακολουθεί την αγορά και στοχεύει την πρότυπη λειτουργία της μονάδας τους και την παράγωγη άριστων προϊόντων, χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη αποκλειστικά το γάλα των αιγοπροβάτων της φάρμας τους.
Τα προϊόντα που παράγονται κατατάσσονται στα τυροκομικά ( λευκό και κίτρινο τυρί) και στα γαλακτοκομικά (βελούδινα επιδόρπια & παραδοσιακό γιαούρτι ) και δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλο όνομα πάρα «Αγγελικό». Αυτό είναι το λογότυπο που συνοδεύει κάθε συσκευασία. Ένα όνομα που χαρακτηρίζει επακριβώς τη σύσταση του!
Όλα λοιπόν τα «Αγγελικό» ξεκινούν ένα γευστικό ταξίδι από τα χέρια της οικογένειας Αρκαδιανού.
Η ζήτηση των προϊόντων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και οι αγορές ανοίγουν το δρόμο τους απλόχερα.
Στα χνάρια του φαίνεται να βαδίζουν και τα δύο του μικρά αγόρια που από τώρα πειραματίζονται και συμμετέχουν σε όλο αυτό το έργο. Ελπίζοντας πως θα αγαπήσουν με τον ίδιο τρόπο τη Φάρμα και θα την φτάσουν ακόμα πιο ψηλά.
Η ιστορία συνεχίζεται…